Top 10 champagne cocktails

Hoewel ze al perfect zijn uit de fles kun je bubbels ook mixen. Dat werkt goed als aperitief, digestief of tijdens een brunch. Er zijn wel wat verschillende stijlen, dus er is voor elk wat wils. Hieronder zet ik een top 10 voor je neer! 

 

Mimosa

De mimosa gaat eigenlijk altijd, maar vooral tijdens de brunch. De meest bekende cocktail wordt gemaakt met jus d'orange & bubbels. 

Vul het glas voor 50% met jus d'orange en voeg voor de rest bubbels toe. 

Je kunt eventueel Triple Sec toevoegen. 


Champagne mojito 

De mojito is altijd al een favoriet geweest. Maar het kan nóg beter. Een champagne mojito. 

Ingrediënten: 

  • 500 milliliter champagne
  • 250 milliliter rum
  • 250 milliliter 7-up
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 limoenen
  • 1 bosje munt
  • crushed ice

De munt kneus je & doe je in een karaf met de kristalsuiker. Dat vul je aan met crushed ice. Dan voeg je de rum en 7-up toe. De limoenen knijp je uit in de karaf en als laatste voeg je de champagne toe. 


 

Bellini 

De uit Venetië afkomstige cocktail kenmerkt zich weer door eenvoud. Maar eenvoudig is in de Italiaanse keuken vaak goed. 

Vul een glas voor 1/3 met perziksap of perzikpuree. Geleidelijk vul je het glas met prosecco. Eventueel garneer je het glas met een schijf perzik. 

En je waant je in een gondel in Venetië met elke slok. 


Sparkling Negroni

Als je van Negroni houdt moet je deze variatie zeker proberen! 

Schent 5 cl Campari en even veel zoete Vermout in een flûte en vul dit aan met champagne. Daarna versier je het glas (natuurlijk) met een sinaasappelschil in een mooie sliert. 

Een prachtige variatie op de klassieke Negroni. 


 

Aperol Spritz 

Als je een keer in Italië bent geweest ben je er waarschijnlijk al aan verslaafd. En in deze lijst kan het natuurlijk niet ontbreken. 

Boen een sinaasappel schoon en snijd 1 (per persoon) schijfje af.

Vul een groot wijnglas met ijsblokjes. Schenk prosecco (3 delen), Aperol (2 delen) en koolzuurhoudende water (1 deel) in het glas.

Serveer de Aperol Spritz met het schijfje sinaasappel en geniet van de zomer. 


Champagne Cocktail

Dé klassieke cocktail met champagne. 

Leg een (heel of half) suikerklontje in je flûte en voeg 5cl Cognac en even veel Agnostura bitters toe. Als laatste voeg je de champagne aan het glas toe. 

Eventueel kan je zelf cointreau of een scheutje limoensap toevoegen. 


Sgroppino 

Fijn gerecht tussen verschillende gangen in. 

Ingrediënten: 

  • 250 ml prosecco
  • 50 ml wodka
  • 1 limoen
  • ½ liter citroensorbetijs

Koel alle ingrediënten. Doe het citroensorbetijs in een kom. Klop met een mixer beetje bij beetje de prosecco en wodka erdoor. Schenk de sgroppino in de glazen en steek een limoenschijfje op elk glas.


 

 

Black velvet cocktail 

Een cocktail voor stoere mannen. Het bestaat uit Guinness en champagne en in precies gelijke delen. Schenk eerst het bier in de glas en daarna de champagne. Niet roeren en gelijk drinken. 


Hugo cocktail 

Hugo heeft een wat mindere naam door de voorgeproduceerde flessen uit de supermarkt. Maar je kunt de cocktail ook heel goed zelf maken. Door te spelen met de hoeveelheden kun je het helemaal naar eigen smaak maken. 

Ingrediënten: 

  • 30 ml vlierbloesemsiroop 
  • 120 ml bubbels (en eventueel 30 ml bruisend water)
  • 1 schijfje limoen
  • Munt 
  • IJsblokjes

Doe het ijs in het glas en voeg de vlierbloesemsiroop er aan toe. Voeg de bubbels toe en naar eigen wens limoen en (gekneusde) munt. 


Elderflower champagne 

Oké oké, eigenlijk maak je dit niet met champagne, maar op dezelfde manier. Maar we houden van alle bubbels, dus probeer het thuis eens! 

Je maakt het door de elderflower bloemen te laten fermenteren. Wat heb je nodig? Water, suiker, citroenen, eventueel witte wijn azijn en natuurlijk de bloemen.