Vijf redenen om een goede bubbel te kopen.

Ik denk dat je eigenlijk niet echt een goede reden nodig hebt om een bubbel te kopen. Maar als je nog niet helemaal op dit punt bent, heb ik hier een zestal goede redenen voor je:

 • Om de passie van de wijnboer.
  Dit alleen is haast al genoeg reden om een bubbel te kopen. Het kost namelijk heel wat moeite om een goed glas bubbels bij jou op tafel te zetten. Het proces van een bubbel maken daar schreef ik de vorige keer over, maar dat is niet het hele verhaal. Om tot een oogst te komen moet de wijnboer hard werken. Denk daarbij aan het omploegen van de bodem en het snoeien van de oude wijnranken. De wijnranken moeten beschermd worden tegen de mogelijke vorst in april, maar ook tegen schimmels en rotting wat later in het jaar. Vervolgens moet de oogst goed zijn én moet een wijnboer nog jaren wachten tot hij eindelijk een bubbel heeft die gedronken kan worden. Bubbelbazen verkoopt geen bubbels van grote holdings met een marketingbudget van miljoenen, maar wijnboeren met passie. De energie gaat daarmee vooral in de fles zitten.
 • Omdat je altijd een fles koud moet hebben liggen.
  In 1946 zei Winston Churchill: ‘I could not live without champagne. In victory I deserve it. In defeat I need it.’ Zorg dat je altijd een fles koud hebt liggen. Je weet nooit wat de dag brengt.
  Ik wens je vooral toe dat je elke dag wat te vieren hebt. Hoe kun je het beter vieren dan met een mooie fles bubbels?
  En ook het omgekeerde is waar. Mocht de dag nou helemaal niet lopen zoals jij had gedacht, dan heb je altijd nog een fles champagne en komt er weer een nieuwe dag aan.
 • Om de veelzijdigheid van een mousserende wijn.
  Een feestje? Bubbels! In de lentezon op het terras? Bubbels! Als aperitief bij de maaltijd? Bubbels! Op vrijdagavond op de bank bij een bord sushi? Bubbels! Bij de barbecue? Bubbels! Je leest het eigenlijk al, een bubbel kan op vrijwel elk moment. Alleen na een paar vette oliebollen om middernacht zou ik het niet direct adviseren. En laten we op dat moment nu vaak bubbels drinken. Tijd om daar verandering in te brengen!
 • Om het feestje in je mond.
  Mousserende wijn voelt als een feestje in je mond. Eén miljoen bubbeltjes uit een glas champagne komt snel naar de oppervlakte en daar knappen ze. Hoe meer bellen, hoe beter het aanzicht, aroma en smaak van de mousserende wijn. Elke bubbel die openbarst, zorgt ervoor dat het aroma goed in jouw mond aankomt. Zo kun je nóg meer van je glas genieten.
 • Omdat het oog ook wat wil.
  Met een glas bubbels in je hand zie je er natuurlijk altijd goed uit. Maar zo’n glas bubbels zorgt er ook nog eens voor dat je er goed uit blijft Een glas bubbels bevat namelijk gemiddeld 80 kcal, tegenover de 120 kcal van een glas rode of witte wijn. Tel uit je winst. Dan sta je straks lekker te shinen met jouw beachbody!

En zoek je nog een reden om een fles bij bubbelbazen te kopen? 

 • Omdat de prijs/kwaliteit geweldig is.
  Niet per sé een reden om bubbels te kopen, maar wél om een bubbel te kopen bij Bubbelbazen. De mousserende wijnen van de kleine wijnboeren die hun vak begrijpen komen direct bij jou terecht. Geen dure filmsterren die de wijn promoten, geen sponsoring van de grand prix en geen miljardenbusiness met aandeelhouders achter de organisatie. Iemand met een grote passie voor bubbels, die ik graag over wil brengen.  

Wil je een goede bubbel kopen? Kijk vooral in de webshop.