Het bedrijf Bubbelbazen is een uit de hand gelopen passie van Mathijs.

 

De passie voor wijn begon bij Mathijs een flink aantal jaren terug. Om te kunnen kiezen voor een bepaalde wijn bij een wijnwinkel, maar ook om te snappen wat de juiste wijn is bij het juiste gerecht. 

Om hier meer over te leren heeft hij de wijnopleidingen SDEN-2 en SDEN-3 afgerond. Ook maakte hij diverse wijnreizen.

Eén van die wijnreizen ging naar het Champagne-gebied. En daar sloeg de vonk over. Wát een mooie wijnen maken ze daar. En wat een diversiteit in de bubbels. Vanaf dat moment is de interesse in bubbels gaan groeien.

In welk wijngebied hij ook is, van de Champagne in Frankrijk tot aan Stellenbosch in Zuid-Afrika en van Marlborough in Nieuw-Zeeland tot aan onze eigen Limburgse mergelgrond: Mathijs is altijd op zoek naar de beste bubbels.

“Ik wil door middel van bubbelbazen mijn passie voor mousserende wijnen graag met jou delen”  

 

En in die bubbels zit nu juist de variëteit. Mathijs gelooft dat er veel te veel bubbels van gemiddelde kwaliteit worden verkocht voor veel te veel geld. Daar wil hij verandering in brengen.

Het maken van een uitgebalanceerde bubbels vraagt om tijd en vakmanschap van de wijnmaker. Er zijn namelijk nóg meer spreekwoordelijke 'knoppen' dan bij een niet-mousserende wijn waar een wijnmaker aan kan draaien. Denk aan de lengte van de tweede vergisting of de hoeveelheid van de dosage.

Er kan daarom veel goed, maar ook veel mis gaan. Ik ga graag voor jullie op zoek naar de beste bubbels tegen de juiste prijs.

Geen enorm marketingbudget of poespas, maar wijnmakers die hun vak begrijpen.

“Goede bubbels van kleine wijnmakers die hun vak begrijpen”

Mathijs is gek op goede bubbels bij de borrel, de combinatie van bubbels en oesters en drinkt graag bubbels als er wat te vieren is. Bubbels zijn eigenlijk altijd feestelijk én op zoveel momenten te drinken. Het is veel meer dan alleen die zure slok bij een oliebol op 31 december.

 

En dát ga ik jullie laten zien.