Wijnhuis Römerhof is een traditioneel maar zeer modern wijnhuis in Traben-Trarbach aan de Moezel. Het wijngaardoppervlak van 5 hectare, grotendeels op steile hellingen, wordt op natuurlijke wijze bewerkt.
Wijnmaker Walter Römer is keldermeester bij wijnmakerij Römerhof in Moezel, die hij samen met zijn broer Jürgen runt. Beiden hechten veel belang aan een duurzaam en natuurlijk beheer van hun vijf hectare wijngaarden, die zich grotendeels uitstrekken over steile hellingen. In de nabije toekomst willen de broers volledig overstappen op biologische wijnbouw. De locaties rond Traben-Trarbach zijn vrijwel uitsluitend beplant met Riesling-wijnstokken, die onder intensieve zorg staan voor een optimale opbrengst. De met de hand geplukte druiven worden vervolgens zorgvuldig verwerkt in de moderne kelder van Walter Romer en spontaan gefermenteerd met natuurlijke wilde gist. Vervolgens worden de wijnen enkele maanden bewaard in roestvrijstalen tanks. Het resultaat is geurige en sappige Moezel-rieslings met een vol aroma, sterke structuur en body.