Jean Michel

Sinds 1847 produceert het familiebedrijf Jean Michel met veel passie champagnes. En dát proef je!

 

In het hart van de champagneregio ligt in de gemeente Moussy 12 hectare aan wijngaard. In de wijngaard groeien Pinot Meunier, Chardonnay en Pinot Noir. De drie druivensoorten geven de champagne zijn karakteristieke en unieke smaak. 

Jean Michel produceert een Brut, extra-brut en demi-sec zonder jaartal, rosé, Blanc de Meunier, Blanc de Blancs en champagnes met een jaartal. Daarnaast biedt dit wijnhuis een champagne, waarvan de basiswijn gerijpt is op houten vaten: een waanzinnige smaakervaring! 

Het familiebedrijf wordt gerund door Olivier en Florence. Olivier zorgt voor de wijngaard en de vinificatie en Florence houdt zich bezig met het verwelkomen van gasten. De wijnen van Jean Michel worden alleen gemaakt van zijn eigen grond en druiven. Zo weet hij zeker dat wat er in de fles komt de juiste kwaliteit heeft. Elk jaar produceren ze ongeveer 115.000 flessen champagne. 

 

In het wijnhuis wordt elke stap bij het maken van de champagne nauwlettend in de gaten gehouden. Jean Michel heeft tijdens het maken van de wijn enorm veel respect voor het land en de natuur. Ze produceren duurzaam, zijn bezig met het elimineren van bestrijdingsmiddelen en analyseren de grond continu. 

 

De wijnen krijgen elk jaar enorm veel aanbevelingen en onderscheidingen: Hachette, Dussert-Gebert en 'le guide des meilleurs vins à petits prix' (een gids voor de beste wijnen qua prijs/kwaliteit). 

Kortom: een verborgen parel, gemaakt met liefde en passie!

Wij zijn enorm trots dat we deze champagnes aan kunnen bieden via Bubbelbazen.nl!