Domaine Deveney Mars

 

Dit prachtige wijndomein is gestart door de ontmoeting van Lionel Deveney en Jérémy Mars. De wijngaarden bevinden zich voornamelijk aan de Côte de Beaune en de Hautes-Côtes de Beaune. Daar zijn terroirs met beroemde rode wijnen en de mooiste appellations van witte wijnen. 

Maar naast de locatie is het vooral de manier van wijnmaken die zorgt voor uitzonderlijke wijnen. Zorgvuldig werk aan de wijnstokken met respect voor de natuur. 

Deveney-Mars staat bekend om de hele goede (stille) Bourgognewijnen. Denk aan Mersault of Beaune. 

De oogst gebeurt volledig met de hand en wordt zo snel mogelijk naar de kelder gestuurd. Dit doen ze om de druif zo vers mogelijk te houden. 

 

Hoewel dit wijndomein wordt beheerd door twee wijnboeren is het Jérémy Mars degene die de Crémant de Bourgogne maakt. Hij koos na een studie agronomie (de tak van landbouw die zich bezighoudt met de studie van planten, bodems en het milieu) er in 2010 voor om wijnbouw en oenologie te gaan studeren. Zijn wens was om de druiven met passie om te kunnen zetten naar een wijn die gewaardeerd wordt. 

 

We zijn blij dat hij die keuze heeft gemaakt en dat we de prachtige Crémant de Bourgogne aan kunnen bieden bij Bubbelbazen. 

De Crémant de Bourgogne is gemaakt van de beste druiven van percelen in Remigny. De percelen liggen tussen alle bekende en grote plaatsen als Puligny-Montrachet, Meursault en Rully. 

In de Bourgogne verbouwen ze Chardonnay als witte en Pinot Noir en Gamay als blauwe druiven. 

De crémant de Bourgogne heeft de volgende samenstelling: 

  • 100% Pinot Noir 

De Bourgogne ligt wat zuidelijker ten opzichte van de Champagne. Hierdoor krijgen de druiven (over het algemeen) wat meer warmte en zon. De grond bestaat in het zuiden van de Bourgogne meer uit kalksteen wat de subregio geschikt maakt voor het produceren van mousserende wijnen. 

De rijping is minimaal 9 maanden op gist en de dosering is 8 gram/liter. 

De volgende aroma's kun je ruiken en proeven: groene appel, gist en biscuit. 

Wijn/spijs: De crémant de bourgogne past perfect bij schelpdieren en als aperitif. 

Een perfecte prijs/kwaliteit verhouding.