Guy Charbaut

 

Al drie generaties lang houdt het familiebedrijf Guy Charbaut een waanzinnig hoge kwaliteit van de productie van champagnes. Een wijnmaker zonder poespas: de kwaliteit zit in de wijn! 

 

In 1936 oogstte grootvader André zijn eerste wijnstokken in Mareuil-sur-Ay waarvan het grootste deel gelegen is op de heel goed gelegen hellingen met een classificatie van 90 tot 100% op de échelle des Crus, wat leidde tot de productie van kwaliteitsvolle champagnes met een hele goede smaak.

 

De wijngaard, met pinot noir, meunier en chardonnay-druiven, is meer dan twee hectare groot. Het grootste deel strekt zich uit over de Premiers Crus dorpen van Mareuil-sur-Ay, Bisseuil en Avenay, het andere over de dorpen Viviers-sur-Artaut en Landreville in de Aube. Dit zijn toplocaties voor het groeien van de druiven. 

 

Sinds 2010 staat de wijnboer Xavier aan het roer van dit champagnehuis. Xavier vervaardigt zijn wijnen nauwgezet volgens de méthode traditionnelle. Hij heeft oog voor detail en is bezig met een milieubewuste bedrijfsvoering.

Hij heeft een hart voor de wereld en voor zijn wijnen. 

 

Geen wonder dat de champagnes van Guy Charbaut zo lekker zijn en te koop bij Bubbelbazen!