• Bruut lekkere bubbels
  • De beste bubbels voor een goede prijs
  • Persoonlijke service & advies
  • Kleine wijnhuizen met oog voor kwaliteit
Home » De wijnboeren » Guy Charbaut

Guy Charbaut

De leden van de familie van Guy Charbau (al drie generaties lang wijnbouwers van vader op zoon) hebben het familiaire karakter van hun champagnehuis behouden om het prestige van het merk en de kwaliteit van hun productie in stand te houden. In 1936 oogstte grootvader André zijn eerste wijnstokken in Mareuil-sur-Ay waarvan het grootste deel gelegen is op de bevoorrechte hellingen met een klassificatie van 90 tot 100% op de échelle des Crus, wat leidde tot de productie van kwaliteitsvolle champagnes met een uitstekende presentatie.

 

De wijngaard, met pinot noir, meunier en chardonnay-druiven, is meer dan twee hectare groot. Het grootste deel strekt zich uit over de Premiers Crus dorpen van Mareuil-sur-Ay, Bisseuil en Avenay, het andere over de dorpen Viviers-sur-Artaut en Landreville in de Aube. Dit zijn toplocaties voor het groeien van de druiven. 

 

Sinds 2010 staat de wijnboer Xavier aan het roer van dit champagnehuis. Xavier vervaardigt zijn wijnen nauwgezet volgens de ambachtelijke methode, die nu bijna honderd jaar oud is. Hij heeft oog voor detail en is bezig met een milieubewuste bedrijfsvoering. Hij heeft een hart voor de wereld en voor zijn wijnen. 

Geen wonder dat de champagnes van Guy Charbaut zo lekker zijn en te koop bij Bubbelbazen!