Guy Charbaut - Rosé

Een historische cuvée van het huis Guy Charbaut, die blijk geeft van expertise. De Pinot Noir druiven worden van de tros afgehaald om zo de steeltjes niet mee te laten vergisten. Daarna worden de druiven 36 tot 48 uur vergist met de schil. 

Deze methode van “saignée“ levert een krachtige rosé op die wordt aangescherpt door 10% Chardonnay, wat hem een verse geraffineerde touch geeft.


Samenstelling:

  • 90% Pinot Noir 
  • 10% Chardonnay

 

De rosé rijpt minimaal acht jaar in de wijnkelder en de dosering is 8 gram/liter. 

 

Uiterlijk: kersenrode kleur

Geur: rood fruit (framboos, aarbei) en citrusvruchten (grapefruit, bloedsinaasappel)

Smaak: lichtzuur, intens fruit en een lange afdronk. 

Wijn/spijs: op het terras bij de borrel of bijvoorbeeld een lichtzuur dessert (frambozensorbets, gerechten met grapefruit in de hoofdrol)

 

De Premier Cru Rosé van het huis Guy Charbaut wordt op een klassieke manier gemaakt: 'saignée'. De schil van de Pinot Noir blijft 36 tot 48 weken met sap van de druiven. Dit geeft de Rosé zijn kleur (en smaak). De Rosé heeft de volgende samenstelling: 

  • 90% Pinot Noir 
  • 10% Chardonnay

De Pinot Noir geeft de champagne een fruitige smaak en de Chardonnay geeft net een zuurtje mee. 

De champagne rijpt minimaal 8 jaar in de wijnkelder en de dosering is 8 gram/liter. 

De volgende aroma's kun je ruiken en proeven: rood fruit (framboos en aarbei), citrusvruchten (grapefruit en bloedsinaasappel) en brioche. 

Wijn/spijs: De champagne is fijn op een warme lente of zomerdag op het terras of in de tuin, een lichtzuur dessert of bij een amuse.